Ads Top

Nederlandse studenten winnen Europese competitie ‘Imagine all the Water’

Twee spraakmakende korte films van Nederlandse studenten zijn door de Europese Commissie uitgeroepen tot winnaar van de Europese filmcompetitie ‘Imagine all the Water’. Twee groepen van drie studenten van de Junior Academie brachten op een creatieve manier in beeld hoe de productie van voeding en gebruiksartikelen indirect gepaard kan gaan met verspilling van water. De Nederlandse inzendingen vielen op door hun vernieuwende karakter.

Zo viel het team van Delano Steenmeijer, Casper Rekers en Anneroos Ribbers in de prijzen met een animatievideo waarin een waterdruppel de wereld over reist. Patricia Loman, Roxanne de Groot en Lotte Bartels zijn bekroond vanwege hun film over de hoeveelheid water die nodig is voor het maken van een hamburger.

De Europese filmwedstrijd ‘Imagine all the Water’ is onderdeel van de campagne ‘Generation Awake’ van de Europese Commissie DG Milieu. Deze campagne heeft tot doel een bewust en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen te stimuleren en draait om het maken van slimme dagelijkse keuzes die rekening houden met het milieu. Dit bespaart niet alleen geld, maar draagt ook bij aan een gezonde en duurzame leefomgeving. In de filmcompetitie van ‘Imagine all the Water’ riep de Europese Commissie Europese jongeren op een korte film te maken die in het teken staat van het efficiënter benutten van natuurlijke hulpbronnen. Zij werden uitgedaagd in beeld te brengen hoeveel water er nodig is om de volgende items te produceren: een hamburger, een flesje bier, een kop koffie, een chocoladereep en een paar schoenen. Een deskundige jury selecteerde tien video’s, waarna fans via Facebook konden stemmen op hun favoriete inzending.

Twee van de vijf winnende teams bestaan uit studenten van de Junior Academie - Academie voor Art Direction - hebben naar het oordeel van de jury een video gemaakt die uitblinkt door het creatieve en innovatieve karakter. Met deze Europese competitie wil de Europese Commissie creatief talent in Europa stimuleren na te denken over ideeën die bijdragen aan een bewuste omgang met de schaarse natuurlijke hulpbronnen op de wereld. De jury was zeer geïnspireerd door de hoge kwaliteit van de inzendingen. De winnende films leveren een bijdrage aan bewustwording over het feit mensen in het dagelijkse leven indirect ontzettend veel water verbruiken. Een belangrijk thema dat dankzij deze wedstrijd op een creatieve  en onconventionele manier op de agenda is gezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.