Ads Top

Vitens wil op menukaart

Waterbedrijf Vitens neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Horecava. Het grootste waterbedrijf van Nederland wil horeca ondernemend Nederland overhalen om kraanwater op de menukaart te zetten.

Voor omzetdaling hoeft de horeca volgens Vitens niet te vrezen. Uit onderzoek van TNS Nipo dat in opdracht van Vitens is uitgevoerd, blijkt dat er prima valt te verdienen aan het schenken van kraanwater. Slechts 20 procent van de Nederlanders is niet bereid om te betalen voor kraanwater. De overgrote meerderheid wil wel betalen voor een glas of karaf water, mits het gekoeld is en bijvoorbeeld voorzien van een schijfje citroen. Nederlanders zijn bereid ongeveer een euro per karaf neer te leggen.

Volgens Vitens kan het kraanwater immers qua smaak en kwaliteit makkelijk de concurrentie aan met de bekende flessenmerken. Klanten waarderen kraanwater als streekproduct en prijzen het duurzame karakter van het kraanwater omdat er in tegenstelling tot voorverpakt water geen transport nodig is en kraanwater niet zorgt voor een afvalberg van lege flessen. Waterbedrijf Vitens is er niet op tegen dat gebotteld water wordt verkocht, maar vindt vooral dat klanten de keus moeten hebben om te kiezen voor kraanwater. Vitens vindt dat het horeca ondernemers vrij staat iets of niets voor kraanwater in rekening te brengen.

Sommige restaurants zijn huiverig om kraanwater te schenken uit angst voor inkomstenderving.
Vitens hoopt horecaondernemers van het tegendeel te overtuigen. Nergens in West-Europa is kraanwater zo populair als in Nederland. Slechts 12 procent van de Nederlanders zegt eens gebotteld water te kopen in de supermarkt. Het kraanwater in Nederland behoort volgens onderzoek van de Europese Unie dan ook tot het beste wereldwijd.

Vitens verkent momenteel de mogelijkheden om de beschikbaarheid van kraanwater verder te vergroten. Vitens werkt samen met stichting Join the Pipe aan kraanwater in de horeca en aan de uitrol van openbare tappunten in Nederland.

1 opmerking:

  1. KRNWTR-app: JA of NEE voor kraanwater in de horeca

    Ober, een karafje water alstublieft." Weinig zo vervelend in de horeca als een ober die weigert om kraanwater te schenken wanneer je daar vriendelijk om vraagt. Met de KRNWTR-app worden horecaondernemer beloond die het goed doen en kun je iets doen aan je ergernis als een ondernemer het weigert. Steun de app en zet kraanwater op de kaart!

    http://www.oneplanetcrowd.nl/project/krnwtr-app-voor-kraanwater-in-de-horeca

    of kijk op http://krnwtr.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.