Ads Top

IJsberichtgeving Nederlandse binnenwateren van start

Rijkswaterstaat is gestart met ijsberichtgeving voor de Nederlandse binnenwateren. Door de aanhoudende vorst kunnen bij ijsvorming op de binnenwateren belemmeringen ontstaan voor de scheepvaart. Het Watermanagementcentrum Nederland (WMCN) van Rijkswaterstaat heeft nauw contact met de beheerders van vaarwegen in Nederland. Er wordt actuele informatie verzameld over de bevaarbaarheid van de hoofdvaarwegen en alle regionale vaarwegen. Met deze informatie wordt dagelijks een ijskaart uitgegeven.
In deze ijskaart, beschikbaar via www.vaarweginformatie.nl, staat onder 'actuele berichtgeving/ijskaarten' de mate van bevaarbaarheid van de verschillende routes. De informatie is ook te vinden op teletekstpagina 725.
Op dit moment is de hinder voor de scheepvaart nog beperkt. Voor enkele vaarwegen, vooral in Groningen, Friesland en Drenthe is er een vaarverbod van kracht. Bij aanhoudende strenge vorst kan de ijsgroei zodanig zijn, dat meer vaarwegen moeten worden gestremd of dat alleen in konvooi onder begeleiding van een ijsbreker gebruik kan worden gemaakt van de vaarroute

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.