Ads Top

Gemeente Raalte draagt beheer en onderhoud water over aan Waterschap Groot Salland

Het Waterschap Groot Salland neemt het beheer en onderhoud van het water over in de gemeente Raalte. Op maandag 17 december heeft wethouder Jacques van Loevezijn het water officieel overgedragen aan Bartus Jonkman, dagelijks bestuurslid van het waterschap. Voor de overdracht was een ‘waterestafetteloop' bij de Drostenkampvijvers. De twee bestuurders werden geassisteerd door derdejaars VMBO-leerlingen van het Carmel College Salland.
Voor al het water in de gemeente Raalte geldt dat het Waterschap Groot Salland nu het beheer en onderhoud uitvoert. Dus bijvoorbeeld het maaien van waterbodems en oevers, maar ook het verwijderen van waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren. Beide partijen vinden dat door het waterbeheer in één hand te nemen, doeltreffend kan worden gewerkt. Onder de noemer 'Een nieuwe buur voor inwoners van de gemeente Raalte' ontvangen inwoners van de gemeente Raalte die naast overgenomen water wonen deze week een brochure in de brievenbus.
Door de komst van de Waterwet is de taakverdeling van water tussen gemeenten en waterschap veranderd. De kern van de Waterwet is namelijk het beheer en onderhoud van water zoveel mogelijk in één hand houden. De gemeente Raalte en het Waterschap Groot Salland hebben daarover afspraken gemaakt. Het uitgangspunt is duidelijk: het waterschap neemt het beheer en onderhoud van water in de gemeente Raalte één op één over van de gemeente.
Raalte is de zesde gemeente waar het waterschap verantwoordelijk wordt voor het beheer en onderhoud aan sloten en vijvers. De gemeente Olst-Wijhe, Hardenberg, Kampen, Staphorst en Deventer gingen voor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.