Ads Top

Bodemsanering westelijk Ketelmeer afgerond

Rijkswaterstaat heeft afgelopen week de sanering van de bodem van het westelijk deel van het Ketelmeer afgerond. In totaal is meer dan 2 miljoen kubieke meter vervuild slib verwijderd tussen het slibdepot IJsseloog en de Ketelbrug.Hiermee is de kwaliteit van de waterbodem van het Ketelmeer sterk verbeterd en kunnen natuur en recreatie zich gezond blijven ontwikkelen.
De waterbodem van het Ketelmeer is in de periode tussen 1950 en 1980 vervuild door jarenlange neerslag van slibdeeltjes met verontreinigingen uit het stroomgebied van Rijn en IJssel. In 1992 besloot het ministerie van Verkeer en Waterstaat om het Ketelmeer te saneren door zoveel mogelijk verontreinigd slib van de waterbodem te laten verwijderen.
De sanering van Ketelmeer-West is één van de grootste saneringen van Nederland. Verspreid over een oppervlakte van ongeveer 50 hectare (500.000 vierkante meter) is meer dan 2 miljoen kubieke meter slib verwijderd. De verontreinigde baggerspecie is afgegraven en met schepen naar het nabijgelegen slibdepot IJsseloog afgevoerd.
De sanering van de bodem van het westelijk deel van het Ketelmeer was niet de eerste bodemsanering in het Ketelmeer. Tussen 1999 en 2002 werd de vervuilde waterbodem van het oostelijke deel van het Ketelmeer al gesaneerd.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.