Ads Top

Grote order voor samenwerkende Friese watertechnologie

Een Europese wereldspeler heeft een grote order geplaatst bij het bedrijf ECM Technologies uit Leeuwarden. Het gaat om de bouw van een machine waarmee met behulp van een elektrochemisch proces geraffineerde bewerkingen kunnen worden uitgevoerd op metaal. De waterstroom van het elektrochemische proces wordt vervolgens weer gereinigd.

 De bouw van de installatie is vervolgens in opdracht gegeven aan Westra B.V. Roestvaststaalindustrie in Elahuizen. Dat maakte gedeputeerde Konst van de provincie Fryslân bekend tijdens een bedrijfsbezoek aan laatstgenoemde bedrijf. De installatie is ontwikkeld door ECM Technologies uit Leeuwarden, Wafilin Leeuwarden en Westra Roestvaststaalindustrie uit Elahuizen. Verder zijn ook de bedrijven Berghof membranes (Leeuwarden) en Beenen Industriële Automatisering uit Heerenveen betrokken.

De Europese opdracht is een steun in de rug voor de bedrijven en instellingen in en om de Watercampus Leeuwarden, waar kennisinstituut Wetsus, het Centre of Expertise Water Technology (CEW) en het samenwerkingsverband Water Alliance de drijvende kracht achter zijn. Een van de belangrijkste doelstellingen van deze partijen is namelijk het stimuleren van onderzoek op het gebied van watertechnologie en het ondersteunen van bedrijven bij het naar de markt brengen van innovaties met marktpotentie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.