Ads Top

Waterconferentie Gouda succes

Afgelopen donderdag was de achtste waterconferentie te Gouda georganiseerd door het Gouda Watergilde. Het Watergilde wil zoveel mogelijk water terugbrengen in de binnenstad van Gouda. (naar model 15e eeuw). Dit water moet weer in verbinding staan met de Hollandsche IJssel, waardoor de doorvaart en doorstroming voor nieuwe levendigheid op en aan het water zorgen. Hierdoor wordt de vitaliteit van de binnenstad vergroot.
Het hoogheemraadschap van Rijnland was ook op deze dag aanwezig met een stand. Bij deze stand konden bezoekers terecht voor vragen over de verbetering IJsseldijk Gouda. Aan de hand van een luchtfoto, profielenboek en het beeldkwaliteitsplan gaven de medewerkers van Rijnland antwoord op vragen van de bezoekers.
De dag begon met een stukje heftige watergeschiedenis over Gouda en de omgeving en werd vervolgens geopend door de dagvoorzitter Gerard van Ham (voorzitter van de 80-jarige Historische Vereniging die Goude). Er stonden veel sprekers op het programma, waaronder: Manita Koop (directeur Vereniging Regio Water), Paul Birker (lid van het Waterambacht Leiden) en Jeanine van Pinxteren (voorzitter deelraad Centrum Amsterdam). De waterconferentie werd goed bezocht, er waren onder de bezoekers veel leden van wijkverenigingen, natuurverenigingen, van het watergilde en van historische verenigingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.