Ads Top

Draaiend Woudagemaal open voor publiek

Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 oktober, tijdens de herfstvakantie van de regio Midden- en Zuid Nederland, wordt het ir. D.F. Woudagemaal onder stoom gebracht. Het gemaal is deze drie dagen geopend voor publiek.
Het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Begin dit jaar stond het gemaal volop in de belangstelling toen het werd ingezet om Friesland te verlossen van het overtollige regenwater. Hiermee trok het gemaal in een week tijd maar liefst 15.000 bezoekers.
Wetterskip Fryslân heeft besloten het Woudagemaal jaarlijks maximaal twee keer op te starten om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Dit om de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te garanderen. Het historische stoomgemaal, door UNESCO erkend werelderfgoed, vervult nog altijd een actieve rol in de waterbeheersing in Fryslân.
Het bezoekerscentrum en gemaal zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op 16, 17 en 18 oktober draait het stoomgemaal op volle toeren. Onze enthousiaste vrijwilligers nemen de bezoekers tijdens de rondleiding vanuit het bezoekerscentrum mee door het draaiende gemaal. Kijk voor meer informatie op www.woudagemaal.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.