Ads Top

Rioolwater in vijver en watergang in Best

Door een storing in het gemeentelijk rioolgemaal is vorige week rioolwater in de vijver aan het Prinsenpad (bij de ringweg) in Best terecht gekomen. Hetzelfde speelt in een watergang die parallel loopt aan de Heuveleindseweg. Bacteriën in het water veroorzaken stankoverlast en een lager zuurstofgehalte van het water. Dit is van tijdelijke aard.
De gemeente Best heeft op advies van en samen met Waterschap De Dommel diverse maatregelen getroffen. De storing aan het rioolgemaal is opgelost. Bij de vijver zijn pompen geplaatst om het water sneller te laten doorstromen en er is zuurstofrijk vers water toegevoegd. Zo wordt voorkomen dat vissen sterven door zuurstofgebrek. De sloot bij de Heuveleindseweg wordt met schoon water doorgespoeld. De komende dagen worden door het waterschap regelmatig monsters genomen van het water om de situatie in de gaten te houden.
Langs het water zijn bordjes geplaatst om recreanten te waarschuwen. Voorkom contact met het water. Voorkom dat huisdieren het water ingaan of het water drinken. Ze kunnen daar ziek van worden. Wanneer het water weer schoon is, worden de bordjes weggehaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.