Ads Top

Waterschap verwijdert dieselolie uit Apeldoorns Kanaal

Waterschap Veluwe kreeg woensdagmiddag 4 juli een melding binnen van olie op het Apeldoorns Kanaal ter hoogte van de Zwaanspreng in Apeldoorn. De olie zorgde voor geuroverlast. Het waterschap heeft direct actie ondernomen en materialen neergelegd om de olie op te nemen en te keren.
In samenwerking met de gemeente Apeldoorn is een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de dieselolie. De dieselolie bleek afkomstig van een kapotte tank van een vrachtwagen verder op het industrieterrein. De olie is via een hemelwaterriool onder de Kayersdijk, naar de Zwaanspreng gestroomd, welke uitmondt op het Apeldoorns Kanaal.
Gemeente Apeldoorn heeft opdracht gegeven om het hemelwaterriool te reinigen door een gecertificeerd bedrijf. Naar verwachting is er nog wel wat olie in het hemelwaterriool aanwezig. Deze resten stromen bij neerslag richting Apeldoorns Kanaal waar ze alsnog worden opgevangen door de olieabsorberende materialen. Zodra deze schermen verzadigd raken, vervangt het waterschap deze door nieuwe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.