Ads Top

Ramspolbrug: stremmingen voor scheepvaart

Rijkswaterstaat voert van dinsdag 26 juni tot en met donderdag 28 juni tussen 06.00 uur en 21.00 uur werkzaamheden uit aan de nieuwe Ramspolbrug. Hierdoor is het Ramsdiep tijdens deze periode volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer. De stremming is nodig voor het plaatsen van de liggers van de nieuwe brug. Er is geen hinder voor het wegverkeer.
Het scheepvaartverkeer kan gebruik maken van de wachtvoorzieningen. Voor de richting van het Ketelmeer naar Zwarte Meer geldt dat de scheepvaart moet wachten vóór de balgstuw. Tijdens de stremmingsperiode wordt de brug bediend tussen 21.00 en 22.30 uur en is doorvaart mogelijk.
Door de grote omvang van de liggers worden ze over het water getransporteerd. Grote kranen leggen ze één voor één op hun plek. Per ligger duurt dat ongeveer anderhalf uur.
Rijkswaterstaat werkt aan de nieuwe Ramspolbrug van de N50. Deze brug is hoger en breder dan de oude brug. Hiermee bereiken we een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het scheepvaart- en wegverkeer. De nieuwe Ramspolbrug wordt een in de wereld unieke energieneutrale brug, die een groot deel van zijn eigen energie opwekt. De nieuwe Ramspolbrug wordt begin 2013 in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.