Ads Top

Pilot boeren als waterbeheerders succesvol

Het waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek is enthousiast over de resultaten van een pilot waarin boeren als waterbeheerders optreden. De agrariërs werd gevraagd om sloten vrijwillig en tegen betaling natuurvriendelijk te laten inrichten en beheren zodat er meer ruimte komt voor verbetering van de waterkwaliteit, waterberging, plant en dier. Vierentwintig agrariërs namen deel aan deze pilot en legden gezamenlijk ongeveer 20 km NVO aan.
Na evaluatie blijkt dat er bij de agrariërs zeker belangstelling bestaat om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het waterschap voor betere waterkwaliteit en ecologie. Het succes van dit project werd bepaald door goede regelingen voor de boeren, maar ook door de inzet van een onafhankelijke aanjager die de verbindende factor tussen agrariers en waterschap was.
Deze pilot was een initiatief van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Vechtvallei en het waterschap. Het geld voor dit project kwam onder ander uit de KRW innovatie regeling van het rijk. Het waterschap onderzoekt of deze pilot een vervolg gaat krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.